Sokoldalú babakocsi már az első babához

A babakocsi vásárlás többnyire dilemmát szokott okozni a szülőknek, emlékszem a mi rokonságunkban is kézről-kézre jártak a babakocsik. Amikor gyerek voltam, anyukám a két testvéremmel és velem meglehetősen sokat szenvedett: nehézkes volt számára megoldani a bevásárlást három pici gyerekkel, én már hosszabb távokat is le tudtam sétálni, de azért az én teherbírásomnak is voltak határai, a húgom épp hogy csak totyogott, az öcsém pedig járni sem tudott.
Bár a legtöbb járókelő szemében idillikus képet nyújthattunk, ahogy a csinos és fiatal anyukám három apró gyerekkel minden nap elment a boltba meg vissza, de igazából elég macerás volt ez az egész dolog. Én ugyanis a kocsi mellett lépkedtem, melynek a fekvő részében az öcsém pihent, míg a húgomat felültette anya a kocsi tetejére, a napvédő ponyvára. Visszafele pedig a kocsi alja is meg lett tömve az élelmiszerekkel, volt hogy még a fogójáról is zsákok lógtak.
Akkoriban sajnos nem voltak még olyan szuper babakocsi kreálmányok, mint ma.
Manapság már olyan babakocsikat forgalmaznak, melyek sokoldalúak: azaz egyszerre van bennük ülőhely és rakodótér is. Sok innovatív babakocsi multi funkciós, és könnyen átalakítható. Úgy vannak megtervezve, hogy méretileg akkorák legyenek, mint egy nagyobb, masszívabb babakocsi, viszont egy helyett két ülés is elfér bennük. Nem csak egy szimpla iker babakocsiról beszélhetünk, hanem átalakítható babakocsiról is: ez a 3 az 1-ben jármű ugyanis használható szimpla babakocsi + bevásárlókosár, iker babakocsi és babakocsi+mózeskosár verzióban is. Utóbbi előnye, hogy a totyogó gyerek kényelmesen utazhat és nézelődhet a hagyományos babakocsi részben, míg a szülő felé fordítható mózeskosárban feküdhet a pici baba.

No Comments

Post a Comment