respirátor a laborban

BLS respirátor és a nanoszűrési technológia

A mai bejegyzésünkben azt szeretnénk kiemelni, hogy fokozottan egészségvédő hatású a BLS ZerO respirátor, azaz más néven a pormaszk, amelynek a viselete nem csak fokozottan óvja a tüdőt és a szervezetet a szennyeződésektől, hanem könnyen lehet benne lélegezni is.

Ilyen formán hatékony védelmet biztosít a por, a vírusok, a baktériumok és az aeroszolok ellen, illetve kiválóan használható például lakásfelújítás, vegyszerekkel való munka vagy járványidőszak esetén is. Az utóbbi során pedig azért kifejezetten hatékony a respirátornak a működése, mert tudni lehet, hogy a gyengébb minőségű maszkok nem tudnak ekkora mértékű védelmet biztosítani.

A BLS respirátor a nanoszűrési technológiának köszönhetően jobban véd, mint egy FFP3 maszk, de ugyanolyan könnyű levegőt venni benne, mint egy FFP1-esben. Amikor szabadon lélegzünk, akkor az általunk belélegzett nanorészecskék képesek áthaladni a belső szerveinket védő sejtmembránokon, súlyosan és nem egyszer visszafordíthatatlanul károsítva ezzel az egészségünket. A respirátoron található speciális nanoszűrő azonban úgy lett kifejlesztve, hogy képes meggátolni a mérgező anyagok áthatolását az eszközön. Ezzel megakadályozza azt, hogy a szervezetünkbe kerüljenek különböző mérgező anyagok, többek között a levegőben levő porszemekre tapadt kórokozók is.

Az eldobható csészemaszk jellegű respirátor további előnye, hogy különleges anyaga izzadás vagy magas páratartalom esetén is megőrzi rugalmasságát és tökéletesen illeszkedik az arcra. A textil egyúttal elnyeli az izzadtságot és szárazon tartja az arcbőrt is, ezáltal nem csak belső, hanem külső szerveinket is védelmezi.