Mitől lesz egy bélyegző környezetbarát?

Váltsanak –e a cégek környezetbarát bélyegző használatra? Manapság egyre jelentősebb törekvéseket figyelhetünk meg – elsősorban a városokban – a környezetbarát életforma széleskörű terjesztésére: egyre több helyen látunk szelektív hulladékgyűjtőket, és nem csak a városok lakóit igyekszenek a környezettudatosság szempontjából változásra bírni, hanem a gyerekeket is az iskolákban a környezetórák keretein belül.

Úgy vettem észre, hogy nagyon sok ember szinte lázad a környezettudatosság ellen. Felmerül a kérdés, hogy miért, hiszen ez egy jövőnket érintő probléma orvoslása lenne. Mégis, mintha ezek az emberek nem foglalkoznának azzal, hogy kevesebb mint száz év múlva élhetetlen lesz a bolygónk, ha nem igyekszünk változtatni bizonyos dolgokon.

Ilyen például a szelektív hulladékgyűjtés is: rengeteg szemetet halmozunk fel magunk körül úgy, és szennyezzük vele a környezetünket, az élővilágot. Ha már van egy lehetőségünk, hogy egy-egy apró lépéssel egészségesebbé és tisztábbá tegyük a világot magunk körül, akkor váltsunk környezetbarát bélyegzőre.

No Comments

Post a Comment