Miért egyek reggelire chia magból készült pudingot?

A chia mag, vagy másik nevén azték zsálya egy különleges gabonaféle, kis szürke magokról beszélünk, mely körülbelül egy mákszem kétszerese lehet, és ami különleges nedvszívó, zselésedő képességéről nevezetes.

A cha puding készítését úgy kell elképzelni, hogy egy nagyobb tálba, vagy pohárba a tejet öntünk, a felhasznált chia mag mennyiségének kétszeresét vagy háromszorosát. A tej lehet egyébként hagyományos tehéntej, vagy alternatív, növényi tejek, szinte bármilyen. Majd beleöntjük a magokat, elkevergetjük benne, és betesszük estére a hűtőbe. Ez alatt az idő alatt a chia magok megszívják magukat, és egy különös nyálkás réteget képeznek. Tulajdonképpen úgy néznek majd ki, mint egy kis atom, középen az atommaggal, kívül pedig az elektronfelhővel. Ha kevesebb tejet használunk, jóval sűrűbb, kocsonyásabb lesz a puding, de aki a hígabb verziót szereti, maradjon a háromszoros aránynál.

A cha pudingot fel lehet dobni különféle gyümölcsökkel, édesíteni lehet mézzel. Magának a pudingnak semleges íze van, de különféle gyümölcsökkel ötletesen variálható és különleges reggeliül szolgál minden nap.

No Comments

Post a Comment