Mindenki kedvence, a mennyei almás pite

Talán nincs is olyan család, ahol az édesanya vagy a nagymama nem sütött még almás pitét szeretteinek. Ez az egyszerű gyorsan elkészíthető finomság ugyanis mindenki kedvence. A legtöbb kislány már gyermekkorában megtanulja az elkészítését és hatalmas sikerélményt nyújt az első sütés. Elrontani biztosan nem lehet, mert minden háznak már megvan a régi hagyományos, családi receptje, amit a nagyi féltve, titkosan őriz, és csak utódainak adja át a fortélyokat.

A hétvégéhez közeledve a háziasszonyok mindig azon törik a fejüket, mit is kéne sütni? Hamar elkészüljön, finom legyen, jól mutasson és mindenki szeresse. Van ilyen sütemény? Igen! Keresgetnek a nagy színes receptes könyvekben, majd annak átforgatása után előkerül a fiókból a nagyi elnyűtt kockásfüzete, benne az almás lepény receptjével. Valahogy már elsőre is ez jutott eszükbe, de gondolták hátha kipróbálnak valami újat a szép nagy könyvből. A végeredményből mindig azt a következtetést vonják le, hogy a megszokott, jól bevált és mindig finoman elkészített süti recepteket nem nagyon érdemes lecserélni. A megfigyelés és a tapasztalat azt mutatja számukra, hogy a mennyei almás pite szinte megkoronázza a családi és baráti összejöveteleket. A finom édes reszelt alma a porhanyós tésztával csodálatos ízhatást nyújt. Az almába tetszés szerint kerülhet egy kis fahéj vagy vaníliacukor, a mi még intenzívebb ízeket ad. A tetejére mindig kerül porcukor, ami a látványosságát növeli.

A hamar elkészülő finomság hamar el is szokott fogyni. Ez a tény növeli a háziasszony és az almás pite népszerűségét is. A sok habos-krémes tészták mellet ez a kis kedvenc finomság egyszerűségével a legjobbnak minősül. Ön is szeretne valami finomat sütni szeretteinek, de nincs elég ideje a hozzávalók beszerzéséhez és a sütéshez sem? Nem kell messze mennie. A spájzban biztosan talál egy üveg reszelt almát, és a többi szükséges alapanyagokat. Süssön szeretteinek egyszerűen finomat!

No Comments

Post a Comment