Roló

Roló a szobák diszkrét rejtekében

Minden ember vágyik arra, hogy legyen privát szférája, de ez különösen egy lakótelepen, ahol minden oldalról körülvesznek minket más emberek, fontos, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessünk a magánszféra kialakítására. Ebben fontos szerepet játszanak persze a hangszigetelő megoldások, de a szembe-szomszédok kizárására is kell találnunk egy megoldást, ez a probléma pedig egy rolóval tökéletesen orvosolható.

A roló választék sokkal jelentősebb napjainkban, mint hajdan. Azon túl, hogy különböző méretekben kaphatóak még színekből és ellátott funkciókból is számos opció tárul a szemünk elé, ha egy olyan webshop kínálatában nézünk körbe, mint amilyen a jobbotlet.hu -é. Azon túl, hogy sokféle színben, méretben kaphatóak ezek a termékek még olyan előnyökkel is kalkulálhatunk, mint amilyen a szigetelési képességük – meglepő lehet ugyanis elsőre, de az ilyen fényvédők még ebben is a segítségünkre lehetnek a hidegebb hónapokban.

Sokan azért is döntenek a roló mellett, mert a hagyományos sötétítők, mint amilyen a függönyök túl nagy helyigénnyel bírnak, vagy épp macerásabbak. A függönyöket ugyanis többet kell tisztítani, problémásak lehetnek akkor is, ha kisgyerek vagy kisállat van a lakásban, helyigényesek olyan szempontból, hogy nem simulnak rá az ablakra, hanem fodrozódnak előtte, karnis is kell hozzájuk. Ellenben a rolók belesimulnak teljesen az ablakkeretbe, a gyerekek és az állatok számára nem elérhetőek, így nem fogják letépni őket, ha nem ragaszkodunk mindenképp egy lágy esésű textíliához, akkor nem is fog hiányozni mellettük a függöny.

A roló továbbá azért is előnyös választás, mert modern megjelenést kölcsönöz a lakások számára – különösen egy férfias enteriőrben nem kívánatos egy habos-babos függöny, hanem egy praktikus, egyszerű és kényelmes megoldás kívántatik az ablakok lefedésére.