Top 5 romantikus könyv – utazáshoz

Beköszöntött a nyár. Ideje hazatérni a főiskoláról, meglátogatni a rokonokat, leruccani a Balatonra, benézni a nagymamához, aki már hónapok óta rágja a fülünket. De hogyan lehet elviselni a 30 fok fölötti hőmérsékletet, a döcögő buszokat, a bedöglött klímájú vasúti kocsit a műbőr üléssel, ami a csupasz lábhoz tapad? Csak és kizárólag egy kellőképpen izgalmas és romantikus könyvvel!

Az utazáshoz ideális könyv először is rövid. Azért, hogy ne növelje tovább a poggyászod súlyát, és azért is, mert ha megérkeztél a célba, gyakorlatilag nincs már szükséged rá. Másodszor: nagyon izgalmas, hogy lekösse a figyelmedet. Harmadszor: romantikus, hogy a sok-sok pozitív érzelem elnyomja benned utazásod kellemetlen benyomásait, mint a vonatablakon berepülő pollenfellegek, amiktől egész úton prüszkölsz, vagy a szomszéd kupéban utazó, kannásborral felszerelt társaság zaja, a nagy hőség és az előrelátóan magaddal hozott langyos ásványvíz. Ezek alapján a szempontok alapján válogattuk ki neked az utazáshoz legideálisabb romantikus könyveket.

  1. Mary Westmacott: Befejezetlen portré

Az Agatha Christie rajongók előtt talán nem árulok el titkot azzal, hogy a Mary Westmacott név is a népszerű írónőt rejti. Westmacott asszony könyvei azonban nem krimik: főként lélektani témájú írások, némi romantikával. A Befejezetlen portréban egy fiatal festő a tanúja lesz annak, amint egy nő véget akar vetni az életének. A két egymásnak idegen ember beszélgetni kezd, és a festő előtt fokozatosan feltárul a nő, Celia tragédiáktól szabdalt sorsa. A kérdés az, van-e bátorsága Celiának folytatni az életet, és várhat-e rá még valahol boldogság? A történet extrája, hogy részben önéletrajzi ihletettségű, szóval, ha érdekelnek Christie első házasságának részletei, vágj bele a mindössze 264 oldalba!

  1. Fejős Éva: Hotel Bali

4 barátnő története, akiket egy súlyos titok köt össze, és a világ négy táján küzdenek emlékeikkel, félelmeikkel, szerelmeikkel. Egy fiatalkori tragédia után 17 év múlva találkoznak újra. Vajon sikerül átlépniük a múlton? Meg tudják őrizni a barátságot, és el tudják nyerni a szerelmet? Igazi nyári hangulatú sztori Fejős Évától, tipikus mai lányokkal, izmos pasikkal, sok flanccal, csillogással és izgalommal.

  1. Komal Kant: Mire jó a rosszfiú?

Gimis szerelmi történet egy rocker srácról és a suli legnépszerűbb lányáról, akik hosszú, gyerekkori barátság után mára már elviselni sem tudják egymást. Vagy mégsem ilyen egyszerű a sztori? Egy rendkívüli helyzetben egymás segítségére szorulnak, és hogy mi sül ki ebből, az a 314. oldalon végül kiderül.

  1. Matthew Quick: Napos oldal

322 oldalon keresztül bepillantást nyerhetsz egy őrült, de kedves és optimista fiú életébe. Sok nehézség, csalódás, a való világgal és a környezetében élő emberekkel való fájdalmas összeütközés után vajon Patre is vár boldogság és szerelem?

  1. Danielle Steel: Pegazus

320 oldalba sűrítette bele 50 év történéseit a romantikus regények koronázatkan királynője legújabb könyvében. A Pegazus a második világháború előtti Németországban kezdődik, majd Amerikában folytatódik, miután főhőse, a korán megözvegyült Nicolas von Bingen gyermekeivel együtt elmenekül a náci uralom elől.

 

 

 

No Comments

Post a Comment