Egészséges matrac megválasztása

Több területet kell figyelembe venni a matrac vásárlás alkalmával, és itt nem csupán a kényelem a fontos, hanem az egészségügyi szempontokat is.
Az éjszakai forgolódások, vérkeringési zavarok, ízületi fájdalmak mind eredhetnek a nem megfelelő alátámasztást nyújtó matracon való alvásból.
A gerinc számára a megszokott és normális forma az “S” alak,  amit szerencsésebb esetben járás közben megtartunk, de ha fekvő pozícióban nem sikerül ezt megvalósítani,  akkor nem tud kellőképpen pihenni, ellazulni az emberi testet tartó izomzat. Valamint a vérkeringés is akkor lesz a normális, ha nem nyomja el semmi egyetlen erünket sem, így az éjszaka folyamán, a vér szabadon áramolhat a test egyes pontjaiba.
Az ortopédiailag is helyes kialakítású matrac általában 5, de van, ami 7 zónára van felosztva. Ezzel biztosítva az, hogy azok a pontok az emberi testen, melyek nagyobb nyomást helyeznek a matrac egyes pontjára, azok az annak megfelelő mértékű alátámasztást kapják. Miközben a derék és a combtájak is rajta fekszenek a matrac felületén.
Bár elmondhatatlan, hogy mennyire fontos, hogy a test megkapja a saját méreteihez illő megfelelő alátámasztást a pihenés során is. Ezért ne csak a kényelmet, hanem az egészséget is keressük a matrac üzletben, hogy hosszútávon meghálálhassuk a választást.

No Comments

Post a Comment