Miért választanak sokan tolóajtót?

Beltéri ajtók nélkül aligha képzelhetjük el az otthon helyiségeit. Praktikus, funkcionális szerepet töltenek be, de természetesen nagyon nem mindegy, hogy milyen esztétikai élményt nyújtanak azok. Az aktuális trendeket figyelve egyértelműen elmondható, hogy a tolóajtó minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Az egyedi méretre készíthető nyílászárók igen változatos megjelenéssel elérhetőek.

Azon kívül, hogy a helymegtakarításban is sokat segítenek, a toló- és harmonikaajtók rendkívül dekoratívak tudnak lenni. Kiválóan passzolnak a távol-keleti lakberendezési stílushoz, de a klasszikus irányzat remek kiegészítői is lehetnek. A mérettől, a felületi kialakítástól és persze a hozzá társuló lakberendezéstől függően egészen eltérő irányzatok valósíthatóak meg segítségükkel.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan kifejezetten azzal a céllal választják a tolóajtókat, hogy helyet takarítsanak meg. Nem ritka, hogy nincsen elegendő hely az ajtószárny vagy az ajtószárnyak nyitásához. Ilyenkor egyfajta holt térre van szükség, amit tulajdonképpen semmire nem tudunk hasznosítani. A tolóajtó választásával azonban felszabadulhat az egyébként az ajtónyitásra fenntartott terület. Ezt gond nélkül kihasználhatjuk például bútor elhelyezésére, de akkor is hasznosnak bizonyul a megoldás, ha cél a tágasabb tér megvalósítása.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy a tolóajtót be lehet-e utólag szerelni. A korszerű megoldásoknak köszönhetően természetesen igen. Vannak, akik már az építkezés során a tolóajtók kínálta előnyökben gondolkodnak, mások csak utólagos lakásfelújítás alkalmával döntenek a konstrukció mellett. A fal előtt futó tolóajtó is kivitelezhető esztétikusan, de az igazán nívós megoldásnak az számít, ha falba futó rendszer kerül kialakításra. Ez akár utólag is megvalósítható, hiszen kaphatóak olyan tolóajtó fogadó szerkezetek, amelyek beépíthetőek és esztétikus, igényes végeredményt garantálnak.

A különleges megjelenéssel bíró tolóajtók elegánssá tehetik a teret, és nem csak a modern lakberendezési stílushoz passzolnak. A klasszikus jegyeket magukon viselő tereknek is ékkövei lehetnek. Mivel viszonylag nagy felületet foglalnak el, ezért korántsem mindegy, hogy milyen alapanyagból, üveg kombinálásával készülnek-e. A megfelelő szolgáltató segítségével megtalálható az a stílus, mely tolóajtó kapcsán is a leginkább passzol a lakberendezési és a belsőépítészeti irányzathoz.

 

No Comments

Post a Comment