laminált padló és macska

A laminált padló kiemelkedő tulajdonsága és ápolása

A laminált padló egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy vannak olyan fogyasztóvédők, akik figyelemmel kísérik a laminált termékek minőségét. Észak-Amerikában ezek az emberek 1997-ben megalakították az Észak-Amerikai Laminált Padló Szövetséget (NALFA), hogy meghatározzák és szabályozzák az ipari szabványokat.

A NALFA egy ANSI akkreditált kereskedelmi szövetség, amely laminált padló gyártókból és beszállítókból áll Észak-Amerikában. A NALFA minősítési pecsét olyan laminált termékekre vonatkozik, amelyek megfelelnek 10 szigorú szabványnak, többek között a fény-, víz-, nyomás- és kopásállóságnak.

Általában a laminált padlónak az ápolása ugyanaz, mint a keményfa padlóé, és ugyanazokat a szabályokat követve, mintha keményfa lenne, a legjobb eredményt kapja. Ez gyakori tisztítást jelent annak biztosítása érdekében, hogy a por, a szennyeződés és a szemcsék ne épüljenek fel és ne karcolják meg a felületet, mint a csiszolópapír. A keményfához hasonlóan a laminátumnak sem az állóvizet kell elviselnie, így bár egy kis kiömlés nem árt, ha azonnal megtisztítja, az alámerülés deformálja a laminátumot. Feltétlenül használjon párnákat és siklókat a bútorokon a karcolások elkerülése érdekében, és vegye figyelembe a szőnyegeket a nagy forgalmú területeken, akár a keményfa esetében. A keményfa padlóval ellentétben azonban a laminátumot nem lehet újrafesteni, ezért, ha a padló megsérül, akkor az egész sérült deszkát ki kell cserélni. Szerencsére a ragasztó nélküli telepítési eljárással ez sokkal egyszerűbb feladat, mint korábban. Függetlenül attól, hogy a laminált anyagot választja-e vagy sem, reméljük, hogy a Lőrinc Parkett padlóburkolatait választja a következő vásárlás során!