Hangyairtó, sok hangya

Hangyairtó megoldások házilag

A természetbarátok jól tudják, hogy a hangyák hasznos állatok, hiszen kulcsszerepet játszanak a talaj levegőgazdálkodásában. Apró járataik által fellazítják a földet, ami ezáltal jól tud szellőzni. Így a növények gyökerei is több levegőhöz jutnak. Jótékony munkájukról hosszasan lehetne írni, azonban mindenki tudja: míg a hangya a kinti természetben hasznos élőlény, bent a házban viszont nem kívánatos vendég.

Márpedig a szorgos kis lények hamar megjelennek, ha ételmaradékot vesznek észre lakásunkban, vagy otthonunk a vonulási útvonaluk útjában áll. Szinte pillanatok alatt elözönlik az otthonunkat, és ilyen esetekben azonnali hangyairtó megoldásra lehet szükségünk. A kolóniaalapítás megelőzéséhez vessünk be mielőbb hangyairtót az érintett falfelületek alatt, a mosogató környékén, esetleg a szemetesek mellett is.

A leghatékonyabb házi hangyairtó módszerek közül próbáljuk ki a következőket:

 

Szódabikarbóna

Töltsünk meg egy kis tálat szódabikarbónával, majd várjuk az eredményt. A hangyák jól laknak a szódabikarbónával, ami puffasztó hatása miatt remek hangyairtóvá válik. Az elhalt hangyákat takarítsuk fel.

Cukor és víz

Egy mélyebb tál aljára keverjünk össze egy kis mixet cukorból és vízből. Az édesség illatának egész biztos nem tudnak ellenállni a hangyák, ám ha a vízbe vetették magukat, a magas falú edényből már nem tudnak kijutni. Használjunk befőttes üveget vagy műanyag palackot.

Illataromák

Ha a hangyairtó megoldások túl ijesztőek számunkra, tegyünk hangsúlyt a megelőzésre. A hangyák szaglása ugyanis rendkívül érzékeny, és bizonyos illatok messze tartják őket. Ilyen a citrom, fokhagyma, levendula, fahéj és sütőpor illata is.