Hol érdemes keresni kiadó lakást?

Megoszló a vélemény a kiadó lakások Budapesten jelen lévő helyzetéről és sokan alapjáraton ejtik az ötletet, inkább lakás hitelben gondolkodnak, azzal az elvvel, hogy ha már fizetni kell, inkább a saját házamat fizetem ki.

Sokan nincsenek megelégedve a kiadó lakások kínálatával és a minőségükkel.

Sajnos van benne igazság. Magyarországon sok minden elhanyagolt, de vannak olyan cégek, amik pont erre specializálódtak, hogy azokból a lakásokból is lakható helyet csináljanak, amik felújításra várnak. Éppen ezért érdemes megbízható oldalakon keresgélni, ahol látható módon az állapot felmérést, esetleges javításokat, újításokat is elvégezte a társaság. Érdemes körülnézni, ezért több internetes honlapon is. Bár, ha ilyen helyről választunk kiadó lakást, akkor számolnunk kell azzal is, hogy így a havi bérleti díj is magasabb lesz.

Természetesen egy egyszerű hirdető oldalon is találhatunk igényeinknek megfelelő kiadó lakás lehetőségeket, de fontos az alapos, körültekintő keresgélés. Lakásnézelődés előtt érdemes összeírnunk pár szempontot, amiket figyelembe veszünk, mikor szemügyre vesszük a kiadó lakás minden zegzugát. Fontos megérdeklődni, hogy mikor volt felújítva, festve, mikor voltak cserélve a nyílászárók, a lefolyó rendszerrel volt-e valaha gond, bojlerekkel mi a helyzet, milyen a fűtés rendszer, mennyire hatékony, … stb. Tehát, olyan dolgokról javasolt kérdezősködni, amivel kizárjuk a rövid időn belüli komolyabb összegű kiadási terheket.

No Comments

Post a Comment