kerítés

Kisméretű kerítés kertekbe

A kertem számomra a hobbi, a béke, a biztonság, az öröm. Minden szabadidőmet ott töltöm, mint a nyugdíjasok, akik egész nap veteményesükkel vannak elfoglalva. Ezt a világért sem mondanám degradálóan, hiszen jómagam is így vagyok vele, megértem őket. A házunkhoz tartozó nagyobbacska kertrészt mindig is nagy kincsnek tartottam, de sokáig nem fordítottam nagy időt és energiát a gondozására. Parlagon hevert. 

Ez a mostani COVID időszak azonban sok tekintetben megváltoztatta az amúgy meglehetősen hanyag hozzáállásomat. Elkezdtem kint kapirgálni, kerítés segítségével elkülöníteni a különböző területeket, majd idővel egyre kreatívabb ötleteim támadtak. Már nem csak a magaságyások mögé vontam kerítést, melyre felfuthatnak a futónövények, hanem kerti lugast is készítettem, ahol dísznövényeket raktam le.

A kertben történő térelválasztáshoz többnyire a tekercses kerítés a legmegfelelőbb, sokszor megfelelnek a ponthegesztett darabok is, de a virágok közé én inkább a kerti díszkerítést választottam, mely PVC bevonattal lett ellátva.