költöztetés Budapest, Bőröndök

Költöztetés Budapest szűk kis utcáiban

Pár évvel ezelőtt az egyik barátnőm Budapest egyik központi helyén, a Blaha Lujza tér közelében lakott. Többször is volt szerencsém meglátogatni és a kis lakásába vezető szűkös lépcsőn felmenve folyton azon gondolkodtam, hogy vajon hogyan tudták ott felvinni a bútorokat. Nem csak a lépcső és a folyosó, de az utca maga is szűkös volt, ráadásul egyirányú.
A költöztetés Budapesten eleve nem leányálom, de még ha ráadásul egy ilyen kis utcában is kell kivitelezni a nagy bútorok le és felpakolását, ha ilyen lépcsőkön kell felvinni gardróbszekrényeket, akkor egyenesen kínkeserves tapasztalatban lehet részünk.

A költözés kényelmetlen dolog tehát, dobozolni kell, szelektálni, hogy mi kell és mit nem akarunk elvinni az új helyre stb. A költöztetés Budapest kerületein sokkal kényelmesebb, ha szakemberek segítségével történik.

Sokan gondolják úgy első közben, hogy megoldják majd ők a költöztetés Budapest belvárosi kihívásait okosban barátokkal, valaki hoz egy nagyobbacska kocsit, furgont, aztán elviszik a cuccokat pár körben. De sokszor az ismerősök nem úgy mozgatják a bútorokat, ahogy kellene, vagy a bútorok, vagy a szállítók sérülnek meg egy-egy ilyen akció során. Egyes cégek külön arra specializálódnak, hogy a fővárosban költöztessenek, a költöztetés Budapest szolgáltatás már a Frankó Teher vállalatnál. A cég a megkeresés után egyből egy széleskörű felméréssel indít, amiben felmérik, hogy az adott munkához mi a legideálisabb szállítási mód. Érdemes már egy hónappal előre gondolkodni, hiszen a szállító cégek többnyire el vannak havazva, ezért jó előre kell időpontot foglalni náluk.