túlméretes szállítás

Logisztikai zsenialitás túlméretes szállítás esetén

Mit csináljunk, ha bolti szállítmányunk meghaladja a standard szállítási súlykorlátot? Ezt leginkább vállalkozók szokták mondani, akik kis-, közepes méretű vállalkozásuk árukészletének feltöltésekor tetriszeznek a kamionok belső terében, hogy valahogy eggyel több doboz beférjen.

Viszont olyan is előfordul, hogy már meglévő árukészletük szállításában okoz gondot egy olyan fuvarozó cég, akik csak bizonyos méret és súly alatt szállítanak ki csomagokat. Ilyenkor, ha a rendelésben van egy olyan termék, mely meghaladja a limitet, az kimarad és a szállítását át kell variálni.

A túlméretes szállítás egy problémakörnek számít: ha egy tehergépjárműre nem fér fel az adott csomagmennyiség, akkor egyedi megoldásokra, speciális szállító eszközökre van szükség, sőt, olyan is van, hogy engedélyeket és kísérő autót kell beszerezni. Ha ez túl sok gondot és logisztikai malőrt okoz, akkor érdemes felkeresni a MAG-LOG Transportot, akik külön szolgáltatásként foglalkoznak a túlméretes szállítás kérdésével.

A MAG-LOG Transport weboldalán egy külön aloldalon foglalkozik a túlméretes szállítás szolgáltatással, leírják, hogy a megfelelő jármű kiválasztásától kezdve az optimális útvonal kiválasztásán keresztül az engedélykérésekig mindenről gondoskodnak. Nem mindenki van ugyanis otthon a logisztikában olyan mértékben, mint ahogy ez a túlméretes szállításra szakosodott cég. A különféle lehetőségeknek tudatában kell lenni ahhoz, hogy a legkedvezőbb árkategóriában sikerüljön véghezvinnünk a terveinket.