webáruház bérlés, laptopon írva

Webáruház bérlés a biztonságos kezdés érdekében

Sok start-up fut bele különféle hibákba az elején, mely törvényszerű is, hiszen amikor kezdők vagyunk valamiben, akkor abban az adott dologban hibázni fogunk az elején. Azonban amikor a megtakarításunkról, pénzügyeinkről van szó, akkor nagyon tud fájni a következménye egy-egy hibának. Azért is elterjedt technika a vállalkozások körében a különféle újításokat tesztelése. Hát még maga a vállalkozás tesztelése üzembehelyezés előtt.

Jogos igénye minden vállalkozónak, hogy megnézze, van-e alapja egy konkrét befektetésnek. Hiszen egy weboldal finanszírozása, egy raktárkészlet beszerzése, tartása mind mind komoly költségeket jelentenek. Ezeknek kibekkelése céljából érdemes átmeneti megoldásokat kitalálni, mondjuk azt, hogy az árut nem saját készletre, hanem úgynevezett dropshipping módszerrel forgalmazzák az elején, azaz más, esetleg külföldi raktárkészletről berendelve őket, vagy épp az is megoldás lehet, hogy nem saját gyártású weboldallal indulnak a cégek, hanem úgynevezett webáruház bérléssel.

A saját weboldal létrehozása és fenntartása is komoly költségekkel jár. Az informatikus szakma a legkeresettebb és legjobban fizetőbb napjainkban, épp azért, mert egyre többeknek van szüksége szép weblap design-ra, de ha az megvan, akkor még nagyobb munkát vesz igénybe a baskend-es feladatkör, azaz a shop karbantartása, a bug-ok javítása, a honlap fejlesztése. Épp ezért ha még csak tesztelgetjük, hogy jó ötlet volt-e a vállalkozás indítása, akkor érdemesebb a webáruház bérlés mellett dönteni.

Ha a webáruház bérlés során kiderül, hogy mégsem hoz az ötletünk pénzt a házhoz, akkor is könnyebben tudjuk majd lemondani a webáruház bérlést és újragondolni a terveinket, mintha komoly és nagy összegeket fektettünk volna a saját honlapunk tervezésébe és készítésébe.