A rendszergazda segít a megfelelő laptop kiválasztásában

Első körben a meg kell vizsgálni, hogy milyen felhasználói igényeket kell kielégíteni. Legfontosabb szempont a hordozhatóság lehet.

Hiszen ha csak nagyon ritkán lesz szállítva a laptop, akkor megengedhető egy nagyobb méretű és nehezebb készülék is.Míg ha jellemzően utazásai során vinné magával a számítógépet a felhasználó úgy érdemes lehet kisebb méretűt, pl. egy max. 13” –os képátlójú készüléket vásárolni. További szempont lehet még, hogy érintő képernyős legyen e a notebook és ha emellett még kifordítható is a képernyő, akkor akár tabletként is használható.

A rendszergazda ezen túlmenően jó, ha oda figyel a külcsínek mellett a belbecsre is, hiszen a megfelelő mennyiségű memória valamint az SSD háttértároló mérete erősen befolyásolja a teljesítményt és így a felhasználói megelégedettséget is.

Szubjektív véleménye az informatikusoknak általában, hogy érdemes Dell, vagy Lenovo laptopot venni, mert ezek nagyon ritkán hibásodnak meg, de ha mégis probléma lenne velük, akkor remek szerviz háttérrel rendelkeznek.