Így nyert a kínai mobilgyártó cég Etiópiában!

A kínai telefongyártó cégek megkezdték Afrika meghódítását, azaz elhódítását a mobil óriástól, a koreai Samsug-tól. A mobilgyártók állandó harca abban áll, hogy minél fejlettebb technikai eszközöket hozzanak létre, minél modernebb telefonkészülékeket gyártsanak. Afrika feltörekvő országaiban azonban nem egészen jött be ugyan az, mint ami a fejlett országokban.
Etiópia egyike azoknak a feltörekvő afrikai országoknak, akiknél a lakosok rendszeres mobilhasználókká váltak. Azonban a vásárlók nem voltak maradéktalanul elégedettek azokkal a készülékekkel, amiket más térségekben előszeretettel használnak: pl Samsung, iPhone, Huawei stb. A kínai telefongyártók egyéni kutatásokat végeztek a térségben, és hosszú idő alatt végül felmérték, hogy mi a piacon a valós igény. Végül olyan olcsóbb, erősebb akkumulátoros készülékeket kezdtek gyártani, melyekbe egyszerre több memóriakártya is helyezhető.
A lakosok számára ugyanis fontos volt a mobilitás, az, hogy egyszerűen tudjanak készüléket váltani, illetve a csúcstechnológia sem annyira érdekelte őket, inkább az erős akkumulátor volt fontos a számukra, hiszen Etiópiában számos helyen még ma sincsen töltési lehetőség. A kínai cégek bevezették a Itel, Tecno és Infinix típusokat, melyeket hamar megszerettek az etiópok, és jóformán már ki is szorították a többi gyártót.

No Comments

Post a Comment