Mi kell a lövellt betonozáshoz?

A lövellt beton technika nagy szakértelmet igényel, nem csak a massza felviteléhez, hanem azért is, hogy ki tudjuk keverni az adott munkához kellő adalékszereket tartalmazó beton masszát. Az anyaggyártóknál előkevert porkeverékek kaphatóak, melyeknek alapanyaga cement, tartalmaz még adalékszereket, kötésgyorsítókat, tömítőanyagokat. A technika elvégzéséhez megfelelő lövellt betonozó gépek és alkatrészek kellenek.
A beton lövellés folyamata, hogy előnedvesítik a falfelületet, majd odavonszolják a betonlövő gépláncot. Rákapcsolják a tartályt, melyben az előre bekevert, adalékszereket is tartalmazó tartály van. Megkezdődik a betonlövés, majd a munka végeztével elsimítják a felületet.
Vannak különleges lövellt beton technikák, például olyan extrém gyorsan kötő betonok, melyek akár pár 10 másodperces idő alatt képesek megkötni. A kopásálló lőttbetonok pedig kemény szemcsés adalékanyagot tartalmaznak. A SPCC és a szilikapor tartalmú lövellt beton réteg pedig olyan erősített cementkötésű rendszerek, melyek sokkal erősebb tapadást, és tömörséget biztosítanak.

No Comments

Post a Comment