Milyen előnyök szólnak a szerver bérlés mellet?

A mai világban az informatika minden területen jelen van. Nincsen cég honlap, adatbázisok nélkül, számos webáruház van már a világhálón és ezek bizony hatalmas adatmennyiséget generálnak, amit valahol tárolni kell. Erre szolgálnak a szerverek. Ha szerverre van szükségünk, megfontolandó, hogy béreljünk szervert, ennek ugyanis számos előnye van.

A szerver számára elengedhetetlen a megfelelő helyiség, fontos, hogy légkondicionált, esetleges beázásoktól mentes helyen legyen, amely lehetőleg jól szellőzik, ám mégis elzárt helyen, biztonságban van. Jól látható, hogy mennyi mindenre kell figyelni, ha szerverünknek helyiséget választunk. Ez esetben, ha a szerver bérlés mellett döntünk, a helyiségkialakítást máris megspóroljuk.

Aztán arra is gondolnunk kell, hogy egy szervernek nagy teljesítményű gépnek kell lennie, nagy tárhellyel. Ezen kívül meghibásodás esetén szervizelni szükséges, de jó, ha a cégnél van egy rendszergazda, aki a szerver megfelelő működését is biztosítja. A szerver bérlés esetén ezekkel a költségekkel nem kell számolnunk, így a szerver bérlés havidíja jóval kedvezőbb. És ez a kiadás nem változik, havonta egy előre kiszámítható összeg, nem kell számolnunk váratlan meghibásodással, alkatrészcserével, hiszen a szerver bérlés tartalmazza az alkatrészek karbantartását, a szakemberek bérét, melyre nekünk nem kell pénzt fordítanunk.

A szerver bérlés esetén a legtöbb esetben nincs hűségidő, így a havi költségen felül semmi más kiadással nem kell számolnunk és bármikor felmondhatjuk a szolgáltatást, ha úgy adódik, hogy nincs szükségünk rá.

No Comments

Post a Comment